Fejlesztés A géppark Nyomdáink

Fejlesztés

GINOP-4.1.4-19-2019-00340

 

Szendeczki Nyomda Kft.


GINOP-4.1.4-19-2019-00340
Napelemes rendszer telepítése a Szendeczki Nyomda Kft-nél

4.276.897 Ft
Támogatás mértéke: 55%
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020. szeptember 7.

 

A fejlesztés célja a 4400 Nyíregyháza-Oros, Nyíregyházi u. 37. szám alatt található telephely épületére történő 23,485 kWp teljesítményű napelem rendszer telepítése.

A fejlesztés lényegében közvetett módon hozzájárul a cég eredményének növekedéséhez a működési költségek csökkentésével, amely a pályázó stratégiai szemléletét figyelembe véve a jövőben végrehajtandó fejlesztések szempontjából kiemelten fontos, hiszen a cég kiemelt célja a folyamatos fejlesztés a versenyképesség fenntartása érdekében. Ennek hatására a jövőben a cég alkalmazásában álló munkavállalók száma is emelkedhet, amely a helyi társadalmi-gazdasági mutatók javításához is hozzájárul.

A jelenlegi gazdasági helyzetben igyekeznek havi kiadásaikat a lehető legkisebbre csökkenteni. Az épület fenntartása jelentős terhet rótt a költségvetésre, kiváltképp a téli időszakban. A cég a projektben szereplő épület üzemeltetése során nagyon magas energia számlákat fizetett ki az áramszolgáltató felé, mely jelentősen terhelte költségvetését, éppen ezért megújuló energia korszerűsítést kívántak végrehajtani az épületen, hogy csökkentsék magas energia számláikat. Az épület energia csökkentése érdekében több alternatíva felmerült, melyek közül a napelemes rendszer került kiválasztásra. A cég elkötelezett a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeikhez mérten kiveszik részünket a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházással is törekszenek a zöld energia kiaknázására, hiszen mindösszesen 23,485 kWp teljesítményű napelemes rendszer kiépítését valósították meg.

A fejlesztésben érintett épületegység adja cégük nettó árbevételének jelentős részét, így kiemelt jelentőségű számunkra a sikeres pályázat és projektzárás, melynek megvalósításával a társaság versenyképessége, piaci pozíciója erősödik és a munkahelyek megtartása is biztosított. E pályázat jól szolgálja a kormányzati stratégia mikro, kis és középvállalati szinten történő megvalósítását.

 

 

 

 

GINOP-2.1.8-17-2017-00529

 

Szendeczki Nyomda Kft.


GINOP-2.1.8-17-2017-00529
A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén
6.841.712 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. október 31.

 

A beruházás eredményeképpen két új eszköz került üzembe helyezésre: egy manuális stancoló berendezés, és egy automata előfestékező és színellenőrző rendszer X-rite Easy Trax mérőműszerrel.

A vállalkozás a tégelysajtó vásárlásával eddig nem végzett szolgáltatást is tud nyújtani a főtevékenységével kapcsolatban. A dobozstancolás folyamata során a papír formára vágásra kerül, de hajtásvonalat, perforációt, lyukakat is lehet vele készíteni a papír felületére. A stancszerszámot a nyomdagépbe helyezik, így az sorozatgyártásra képes, egyszerre, rövid idő alatt nagyobb mennyiségű papírral végez. A stancolással olyan egyedi megrendelések is teljesíthetők, mely során egyedi formájú dosszié/oklevél/ képeslap készül.

A vállalkozás jelenleg alvállalkozóin keresztül tudja ellátni a feladatot. A technológiai fejlesztés által a vállalkozás költségei csökkennek, kedvezőbb árakat tud biztosítani a megrendelők részére. Az előfestékező és színellenőrző használatával biztosítható az egyenletes színvisszaadást, valamint optimális fedettséget biztosít a nyomatokon. A rendszer segítségével a vállalkozás olyan címkék gyártását is tudja vállalni, melyek bonyolultabb színösszetétellel rendelkeznek. Az előfestékező és színellenőrző rendszer, valamint mérőműszer használatával az emberi mulasztásból adódó hibák automatikusa korrigálásra kerülnek, ezáltal a gyártásra kerülő termékek jobb minőségűek lesznek, kevesebb a hibás termék.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.

 

 

 

 

GINOP-1.2.2-16-2017-00660

 

Szendeczki Nyomda, Kiadó és Reklám Stúdió Korlátolt Felelősségű Társaság

 

GINOP-1.2.2-16-2017-00660

A Szendeczki Nyomda Kft. versenyképességének, termelési kapacitásának növelése kapacitásbővítő beruházása által

16.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 50%

A projekt befejezési dátuma: 2017.10.20.

 

2017. október 2-ével beszerzésre és üzembe helyezésre került két darab nyomdagép: egy Duplo System 6000 irkakészítő rendszer és egy MAMO PLASTI 520 XP félautomata fóliázó gép.

A beruházás eredményeképpen a különböző nyomdaipari termékek (könyv, brosúra, katalógus, stb.) teljes gyártási folyamata egy helyen, a Szendeczki Nyomdánál valósul meg. A teljes folyamat ellátása miatt nincs szükség alvállalkozó bevonására, valamint csökkenek a nyomtatás költségei. A fejlesztés eredményeként a cég termelési volumene várhatóan 20%-kal fog megemelkedni. A vállalat termelési kapacitásának bővülése növeli az árbevételt, amelynek célja további gépek beszerzése, a versenyképesség fokozása. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 5 darab munkahelyet tud megőrizni.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.

 


 A Szendeczki Nyomda, Kiadó és Reklámstúdió Bt. egy HEIDELBERG B2-es formátumú négyszínnyomó nyomdagép beszerzésére fordította azt a pályázati összeget, melyet az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül támogatásra ítélt a Magyar Gazdasgfejlesztési Központ Zrt.